Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2011 18:29 - V for Vendetta - сред най-слабите филми, правени по комикс
Автор: geeteeagecinema Категория: Видео   
Прочетен: 950 Коментари: 0 Гласове:
0




тук имаме филм за отмъщение, направен по комикс. ако си позволя да го сравня с Kill Bill (на който давам оценка към 8 и нещо) и Sin City (9 и нещо) мога да дам следните характеристики
за разлика и от двата гореизброени, тук не само нямаме никакво разнообразие от действащи персонажи, тук имаме само 3 такива - V, мацката му и съвкупността от политици/бюрократи/фбр агенти/полицаи (за всеки филм е различно), които за по лесно ще наричам "костюмарите", като само 1 от тези 3 главни действащи страни е интересна и характерна с нещо запомнящо се - V. един от най готините персонажи, които съм виждал.

както и да е, това е единственото добро качество на филма. много по зле реализирана комикс адаптация, за разлика от син сити, тук комикс усещането е минимално.. е може би не е била това целта им, явно са искали да направят поредния постен филм.
да сложиш главния герой да се бори срещу "костюмите" според мен е голяма грешка, защото "костюмите" винаги представляват тази маса от безинтересни и сухи грозници, които се държат по един и същи начин, независимо кой от тях вземеш и от кой филм го вземеш. скукааааа. 60 процента от екранното време беше заето от тях и това как се опасяват, че нещата не вървят на добре.

тук я има отново сатирата спрямо начина по който телевизията влияе на хората и възприятието им за света, както е в Natural Born Killers. e тук става дума за малко по-различно нещо, но въпреки всичко тук тази сатира беше показана по много по-малко креативен или готин начин. все пак Oliver Stone не е кой да е.

британският акцент, на който говорят героите във филма, не е готиният британски от филмите на гай ричи. не е и ирландския от В Бруж. всъщност е доста противен и отблъскващ. френската нотка в героя "V" явно е била насочена към американската публика защото те си умират за франция, но на мене тая държава ми е яко досадна и престорена, така че това не ми въздейства по положителен начин.

добре заснет с мн готина кинематография и хореография иначе. музиката беше класическото за повечето средняви филми оркестрално съпроводче с 1-2 малко по-епични класически произведения.
в сценария е приплетена голяма доза философия и голяма доза грандомания в случката

наистина е направо грешно филм от тоя сорт да бъде приравняван от потребителите на ИМДБ с филми като Sin City (говоря за оценката)

6.8/10


Тагове:   v for vendetta,   sin city,   в за вендета,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: geeteeagecinema
Категория: Видео
Прочетен: 113973
Постинги: 64
Коментари: 7
Гласове: 15
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930